Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У січні 2008 року через пожежі загинули 23 людини – найбільше за останні три роки

Впродовж січня на Львівщині 23 людини загинули у полум’ї пожеж. Як свідчить порівняльний аналіз, ця цифра збільшилась, відносно аналогічного періоду 2007 року, на шість випадків. Як повідомили „Гал-info” у прес-службі ГУ МНС України в Львівській області, подібне збільшення жертв пожеж – найбільше за останні три роки.
Стан із загибеллю людей на пожежах як в Україні, так і у Львівській області залишається складним. Низка процесів та явищ в економічній, соціальній та соціально-психологічній сферах життя суспільства мають тенденцію до ускладнення та опосередковано чи прямо сприяють збільшенню кількості загиблих людей на пожежах.
Аналіз всіх трагічних випадків свідчить, що середній вік загиблих становить 50-70 років, з яких більшість – двадцятеро – були чоловіками. Якщо ж говорити про соціальний стан загиблих, то необхідно зауважити, що це в основному пенсіонери, непрацюючі та особи без певного місця проживання.
Подальше вивчення обставин загибелі свідчить, що майже половина людей гине в стані алкогольного сп’яніння (9 випадків), а необережність при курінні стала причиною загибелі 13 людей. Найбільш гостро проблема загибелі людей внаслідок пожеж стоїть у сільських населених пунктах, де зафіксовано 16 смертельних випадків.
Головне управління МНС України в Львівській області наголошує, що у зимові місяці не слід залишати без нагляду включені прилади опалення. Це стосується як печей, так і електричних обігрівачів. Найбільшу ж небезпеку становлять різноманітні електрообігрівачі кустарного виробництва, конструкція яких часто суперечить вимогам електробезпеки. Також слід відмовитися від використання „жучків” у електрозапобіжниках. Краще за все замінити такий запобіжник на автоматичний, який знеструмить оселю та попередить виникнення займання при перевантаженнях та коротких замкненнях в електромережі.
Увагу ж працівників комунальних підприємств необхідно звернути на необхідність обмеження доступу сторонніх осіб до підвалів та горищ житлових будинків. Адже саме там найчастіше стаються пожежі, у яких гинуть особи без певного місця проживання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ