Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У січні Львів прийматиме екологів з Дрездена і Вроцлава, щоб спільно вирішити проблему щодо стічних вод

23-25 січня у Львові відбудеться перша спільна конференція за участю природоохоронних організацій Львова, Дрездена і Вроцлава на тему стічних вод. Про це повідомив журналістам на брифінгу керівник групи супроводу екологічних програм адміністративного управління Львівської міської ради Василь Левчишин.
Зокрема, 10 серпня розпочалася реалізація проекту „Тристороння співпраця між містами Львів, Вроцлав і Дрезден для передачі знань та ноу-хау в галузі екології”.
Впродовж першої декади жовтня тривали зустрічі між координаторами проекту з трьох міст та львівськими організаціями-партнерами  проекту. Заплановано протягом 2007-2008 років провести чотири конференції у Львові і дві зустрічні конференції за кордоном. На конференціях буде обговорено шість тем, а саме: проблема екології стічних вод і водовідведення, побутових відходів, міського транспорту, екологічної освіти, які відбудуться  у Львові в великому сесійному залі, а також відбудуться дві виїзні конференції на тему залучення програм сприяння вирішення екологічних програм та щодо європейського екологічного законодавства. Для проведення було створено робочу групу, яка вчора провела своє перше засідання. Проведення буде фінансуватися  Саксонським національним фондом природи і довкілля, Центром довкілля Дрездена, Німецьким фондом охорони довкілля. На ці цілі планується виділити 170 тис. євро. З них  35 тис. євро має надати Львів з міського фонду охорони історичного середовища, з них 8 тис. євро грошима, а решта суми буде у формі оренди приміщень, забезпечення працівниками, організація сторінки в Інтернеті та інше.   
  „Метою цих зустрічей є вироблення спільного вирішення проблем міської екології і можливе залучення коштів Європейських грандів на їх вирішення. Ми перебираємо досвід, і якщо Європейські екологічні організації і фонди відчують реальне підґрунтя для роботи в нашій країні, ми зможемо розраховувати на  реальну допомогу. Проте на це можуть піти роки, що підтверджує досвід Польщі”, - зазначив Василь Левчишин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ