Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У січні почнеться розробка родовищ Львівського вуглецевого басейну

Національна акціонерна компанія «Надра України» і британська компанія Cadogan Petroleum Plc в рамках створюваного спільного підприємства мають намір вже в січні 2012 року почати геологічні роботи на площах Львівського вуглецевого басейну. Про це в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня» повідомив голова Державної служби геології і надр Едуард Ставицький.

За його словами, спільне підприємство з видобування нетрадиційних газів на території Львівського басейну знаходиться в процесі створення і реєстрації. «Проводиться збір й аналіз геологічної інформації, готується фінансовий план-графік. З третьої декади січня 2012 року почнуться геологічні роботи на 4 ліцензійних площах (ще 3 майданчики – на стадії оформлення ліцензії)», – заявив Ставицький.

Він також розповів, що вже підписано інвестиційний договір з італійською компанією Eni (яка раніше придбала в Cadogan частину їхніх активів в Україні), сума інвестицій до підтвердження геологічних запасів становитиме 95 мільйони доларів.

«Це тільки на геологічне дослідження. Ні про буравлення з подальшим видобуванням, ні про спорудження комунікацій на цьому родовищі мова поки що не йде», – наголосив Едуард Ставицький і додав, що, за прогнозами, обсяги видобутку газу на цих площах можуть становити 1-2 мільярди кубометрів на рік.

Восени 2011 року італійська Eni і британська Cadogan Petroleum заявили про намір вкласти у розвідку сланцевого газу в Україні в 2012-2015 роках 55 мільйонів доларів.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ