Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У січні в львівських будинках відремонтували 52 сходові клітки

Протягом січня комунальні підприємства міста відремонтували 52 під'їзди у будинках. На ремонти з квартирної плати використали 352 тис. гривень. Ремонти роблять у будинках з центральним опаленням, у яких тепло в під'їздах, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Торік на поточний ремонт житлових будинків з квартирної плати було використано 18 мільйонів 463 тис. гривень. Ніколи раніше таку суму не інвестували у підтримуючі ремонти з  коштів мешканців. Це становить 13% від усієї квартирної плати, стверджують в управлінні житлового господарства. Відтак, у 2009 році було відремонтовано 1 278 сходових кліток вартістю 9 млн 695 тис. грн, 3 тис.  підвальних розводок на суму 3,8 млн гривень; та 2 тис. 727 покрівель, що коштувало 4,9 мільйонів гривень.

 

«На цей рік запланували зробити ще більше. ЛКП спланували свою роботу і довели до відома львів'ян графіки виконання робіт. Комунальні підприємства розробили програму ремонтів на 5 років у 2008 році і відповідно до неї проводять роботи. Починають з тих, які найбільше потребують ремонту», - зазначила в. о. начальника управління житлового господарства Наталя Герус.

 

Вартість ремонту під'їзду у 9-ти поверховому будинку в середньому вартує від 10 до 18 тисяч гривень. На п'ять поверхів - до 11 тисячі і на 11 поверхів може коштувати і до 22. Зазвичай роботи виконують малярі ЖЕКу. За місяць кожне ЛКП ремонтує 2-3 під'їзди.

 

«У Сихівському районі ми запланували на 2010 рік зремонтувати 209 сходових кліток. В січні вже побілили 4 під'їзди і у 6-ти зробили підготовку. У тих будинках, де тепло, робимо ремонт повністю, а де холодніше - тільки підготовчі роботи. Спочатку робимо ті, які вкрай у незадовільному стані», - розповів начальник відділу житлового господарства Сихівської районної адміністрації Євген Волошин.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ