Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сімферополі закрили «візитівку Росії»

3 лютого об 11 год. в Сімферополі біля Генерального консульства Російської Федерації Народний фронт «Севастополь-Крим-Росія» проведе мітинг на підтримку Російського культурного центру, якому загрожує закриття.

Про це «Новому Регіону» повідомив координатор «СКР» Валерій Под’ячий.

У Генконсульство буде передано звернення до президента Росії Дмитра Медведєва з проханням втрутитися в ситуацію і не допустити знищення, на думку учасників акції, «візитної картки Росії» на півострові - Російського культурного центру.

«Росія, - повідомив Под'ячий, - ні в якому разі не повинна, як мінімум, згортати свої гуманітарні програми на всьому пострадянському просторі і вже, тим більше, в… Криму. Пропаганда цінностей російської цивілізації та її досягнень - це не те, на чому треба економити. Така практика є неприпустимою. Згубність і недалекоглядність таких рішень не змусить себе довго чекати, і наслідки від їх прийняття будуть вкрай негативними як для Криму, так і для Росії в цілому».

Нагадаємо, новий уряд Москви припинив з 1 січня 2011 року фінансування РКЦ в Сімферополі. 1 лютого на прес-конференції в Сімферополі його директор Михайло Голубєв підкреслив, що, якщо фінансування не буде відновлено, найближчим часом, - РКЦ буде ліквідовано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ