Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сколе відбулась антиурядова акція державних лісогосподарських підприємств

Сьогодні, 28 листопада, на майдані Незалежності Сколе відбулась акція протесту працівників державних лісогосподарських підприємств та національного природного парку. Основними гаслами учасників мирної акції були: «Не дамо знищити лісову галузь», «Реформи – так, знищенню галузі – ні!», «Ні концесії в лісовій галузі», «Ні лісовому нафтогазу». Про це повідомив сайт skole-today.com.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Протест пов’язаний із схваленням 15 листопада 2017 року Кабінетом Міністрів України Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року.

Під час акції виступили голови профспілкових комітетів лісових господарств, а також голова Сколівської районної ради та перший заступник голови Сколівської райдержадміністрації. Зокрема, керівники району повідомили про скерування відповідних звернень до Кабінету Міністрів України та Львівської обласної ради, відзначивши:

Зважаючи на велику залісненість Сколівського району, державні лісогосподарські підприємства є пріоритетними у забезпеченні фінансово-економічної політики району, а також є основним джерелом постачання сировини для роботи місцевих деревообробників. Стратегія сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року» потребує обговорення в трудових колективах, з обов’язковим врахуванням фахових пропозицій кожного регіону. В тому числі – працівників лісового господарства нашого гірського краю, адже вони, окрім зазначеної діяльності, виконують важливі водорегулюючі та рекреаційні функції. Крім того Стратегією не визначено порядок функціонування природно-заповідних установ.

На завершення акції зачитано звернення лісівників Сколівщини до Кабінету Міністрів України, Львівської обласної ради  з проханням не допустити реалізації Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року без широкого публічного обговорення з громадськістю, зацікавленими сторонами та врахування їхніх пропозицій та зауважень", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні профспілкові організації лісогосподарських підприємств Львівщини доєдналися до всеукраїнської акції проти ухваленої Урядом Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період 2017 – 2020 рр. 

З цього приводу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, наголосив, що Стратегія розвитку лісового господарства, прийнята Урядом, відповідей на вкрай важливі питання для лісової галузі такі як: що робити з всиханням лісів, що робити з порятунком лісів центру, сходу і особливо півдня країни, як правоохоронні органи мають ефективно боротися із незаконними рубками – не дає.

«Натомість цим документом передбачене створене єдиної юридичної особи, існування, економічна доцільність і ефективність якої є вкрай сумнівними. Насправді в Україні немає аналогу, щоб сотні відокремлених виробничих підрозділів, де цикл виробництва триває від 60 до 120 років, як у лісовій галузі, існували в ранзі однієї юридичної особи», - пояснив очільник обласного парламенту.

«Тому, безумовно, на наступному сесійному засіданні Львівської обласної ради депутатський корпус має підтримати вимоги лісової профспілки і того громадського сектору, який добре розуміє цю проблему, і буде просити Кабмін все-таки зупинити реалізацію цієї Стратегії, а також розробити реальний план реформування лісового господарства і наповнення лісової галузі життям», - підкреслив Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ