Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Сколе за зрубані ялини до 25 тис. грн штрафу засудили "чорного лісоруба"

Сколівський районний суд Львівської області визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у заповіднику), місцевого жителя, який здійснив самовільну порубку дерев породи "Ялина" на території ландшафтного заповідника місцевого значення "Тернівці".

У вироку суду від 07.07.2021 року зазначено, що обвинувачений, перебуваючи у лісовому масиві на території села Тернавка Стрийського району, а саме; в кварталі № 26 виділу № 22 Опорецького лісництва Державного підприємства «Славське лісове господарство», на території якого розташований ландшафтний заповідник місцевого значення «Тернівці», загалом здійснив незаконну порубку трьох сироростучих дерев породи «Ялина». У подальшому на місці рубки, використовуючи бензопилу марки «Stihl МS 180», порізав їх на 17 колод довжиною 4 метри кожна, які намагався перевезти за допомогою автомобіля марки «ЗІЛ 131».

У вироку також вказано, що обвинувачений своїми діями «заподіяв істотну шкоду інтересам держави, а саме Славській селищній раді Стрийського району Львівської області на суму 19 050 ( дев`ятнадцять тисяч п`ятдесят) гривень». І що обвинувачений у судовому засіданні свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, що також було відображено в укладеній між ним та прокурором угоді про визнання винуватості.

Суд, призначаючи покарання, врахував щире каяття обвинуваченого, його активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, відсутність обтяжуючих обставин, а також те, що було відшкодовано майнову шкоду.

У результаті судом було ухвалено угоду про визнання винуватості затвердити та призначити покарання у виді штрафу у розмірі 1 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ