Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Смільниці прикордонники затримали поляків з сигаретами

Прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Смільниця» Мостиського загону, на відстані одного кілометра від кордону, було затримано двох порушників державного кордону. Ними виявились громадяни Республіки Польщі, які мали при собі 320 пачок сигарет марки «Пріма» з українською акцизною маркою, повідомив начальник прес-служби Мостиського прикордонного загону майор Віктор Кашин.

Затриманих громадян прикордонники доставили на відділ прикордонної служби. Згодом, стало відомо, що правопорушники придбали сигарети в одному з магазинів поблизу кордону, щоб незаконно переправити їх через державний кордон. Для того щоб втілити свої наміри, громадяни Польщі ретельно підготувались в технічному відношенні. Адже, під час особистого огляду їх речей, було виявлено систему навігаційного зв’язку марки «Беккер», мінітепловізійний пристрій марки «Флір», а також карту україно-польського прикордоння. Слід зауважити, що технічний пристрій «Флір» є повноцінним тепловізором, який здатен забезпечити високу якість зображення людини на відстані до 500 метрів практично в любих погодніх умовах. 

Українські прикордонники проінформували своїх польських колег, котрі зайнялись пошуком людини, яка очікувала порушників кордону на польській стороні.

Даних громадян притягнуто до адміністративноївідповідальності за ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). Їх подальшу долю буде вирішувати суд.

Варто додати, що декількома днями раніше на Закарпатті прикордонним нарядом поблизу населеного пункту Солотвино було затримано місцевого жителя у гідро спорядженні, який намагався переправити до Румунії два ящика сигарет через річку Тису.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ