Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У соборі Святого Юра була відслужена Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника

7 травня в Архикатедральному соборі Святого Юра була відслужена Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника. Очолив богослужіння Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський. З ним співслужили: о. Роман Кравчик, адміністратор собору, о. Орест Фредина, протосинкел Львівської архиєпархії, о. Володимир Ольшанецький, синкл у справах мирян, о. Йосиф Мілян, голова Патріаршої комісії у справах молоді, о. д-р Борис Ґудзяк, ректор УКУ, о. Роман Шафран, протопресвітер Галицький, о. Микола Яворський, канцлер Львівської архиєпархії, о. Ігор Демків, віце-канцлер Львівської архиєпархії, о. Роберт Ніколетті, о. Василь Янів, протопресвітер Сихівський, та о. Михайло Сукмановський, протопресвітер Золочівський. Про це повідомив о. Олег Панчиняк, прес-секретар Львівської Архиєпархії.
Владика Ігор зокрема зазначив: «Це - чудовий приклад і для молоді, і для старших, як потрібно любити правду, не боятися стати на її боці, вказати іншим на неї, не бути лінивими та заляканими мовчунами, а ще гірше носіями брехні. На жаль, і за давніх часів, і в наші дні ми зустрічаємо немало людей, які, подібно як Пилат, не знають, що таке правда, й не бажають чути про неї. Той, Пилат, принаймні запитував про правду, а сьогодні ми знайдемо багато й таких, хто не запитує про правду, тому що брехня опанувала їхні серця та душі».
Крім того, із батьківським словом Архиєпископ звернувся до членів товариства „Українська молодь – Христові”, які відзначали свій ювілей. Владика сказав з цієї нагоди: «Звертаюся до членів Української молоді Христові, щоб не боялися бути правдивими та праведними свідками у світі. Христос воскрес, але перед тим був жорстоко мучений, прибитий до хреста, помер на ньому. Ви будьте свідками усім, не боячись говорити правду і свідчити її своїм життям. Світ потребує живих свідків віри. Подавайте руку ближнім: так багато є тих, хто очікує на поміч та добре слово підтримки... Ми, особливо молодь, які є майбутнім нашого міста, можемо так багато в цьому плані зробити. Старайтеся жити бездоганно і часто прибігати до Христа, щоб очищував від духовного бруду та утверджував у правдивій послузі». Після Літургії Владика Ігор освятив воду на подвір'ї собору, а після того окропив усіх присутніх на святі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ