Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У соборі Святого Юра відслужили архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 100-літнього ювілею Владики Володимира Стернюка

Сьогодні, 12 лютого 2007 року, в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові було відслужено архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 100-літнього ювілею від дня народження ісповідника віри Місцеблюстителя Києво-Галицької Митрополії УГКЦ блаженної пам'яті Владики Володимира Стернюка. Спільну молитву, в якій взяли участь владики-члени Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії, очолив Високопреосвященний Владика Ігор Возьняк, Архиєпископ Львівський, у співслужінні з Кардиналом Мар'яном Яворським, Архиєпископом Митрополитом Львівським латинського обряду. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської архиєпархії УГКЦ.
 У проповіді Владика Ігор наголосив, що життя архиєрея Володимира не було встелене лаврами, хоч народився у сім'ї священика. Бо йому судилось пережити дві війни, загнання Церкви в укриття, арешт і заслання, катування та довгі роки мовчазного страждання за свою Церкву і народ. „Хто може зрозуміти його терпіння, коли він був свідком, як радянський режим нищив нашу Церкву, нищівно розправлявся з її вірними та духовними, арештував невинних людей, вбивали, навіть дітей; везли у брудних та холодних вагонах у далекі російські необжиті простори. Ті, хто знав цю особу ближче, пам’ятають його велику любов до людей... Він молився у в’язниці та на засланні, тому що єдиною надією та порятунком, розрадою та рівновагою душі було – віддатися цілковито у руки Творця”. На завершення своєї проповіді Владика Ігор подякував всім, хто молився, приходив на відповідні заходи пов'язані з особою архиєпископа Володимира, уболівав за це та радів цьому.
Ця Літургія входила в програму урочистостей, присвячених 100-літтю від дня народження Владики Володимира Стернюка. Нагадаємо, урочистості розпочалися у четвер, 8 лютого, у приміщеннях Львівської духовної семінарії. У суботу, 10 лютого, була посвячена пам’ятна таблиця на честь архиєпископа Володимира, яка розміщена на стіні будинку одної із вулиць, де проживав Владика Володимир Стернюк. Крім того, 10 лютого, в соборі св. Юра о 10.00 була відслужена заупокійна свята Літургія за світлої пам'яті Владики Володимира, а ввечері відбулася спільна панахида та вечір спогадів пам'яті архиєрея. У неділю, 11 лютого, о 15.00 у виставковій залі Музею Історії Релігії були виставлені експонати, які пов'язані із блаженної пам'яті Владикою Володимиром. Ці урочистості продовжаться сьогоднішньою урочистою академією в Оперному театрі о 18.00, та, крім того, наступними днями у Медичному ліцеї міста Львова і в Пустомитах, де народився Владика Володимир.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ