Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Сокальській колонії думають, куди подіти 150 «погорільців»

У селищі Жвирка Сокальського району Львівської області о 18.35 ліквідовано пожежу у виправній колонії №47. Про це повідомив кореспонденту УНІАН прес-секретар Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області Мирослав Демків.

„Пожежа мала максимальний рівень небезпеки. Приміщення, в якому сталася пожежа, практично вигоріло, на даний час воно є непридатним для утримання засуджених і підлягає ремонту. Близько 150 осіб, які були з нього евакуйовані, розміщені в інших секторах і сьогодні буде вирішуватися питання про їх подальше місце перебування”, - сказав М.Демків.

Він також зазначив, що особовий склад виправної колонії переведено на посилений варіант несення служби. Долучилися спецгрупи з інших виправних колоній Львівської області і обласного Управління Державної пенітенціарної служби. Ситуація перебуває під контролем.

М.Демків повідомив, що жертв і потерпілих внаслідок пожежі немає, до санчастини закладу ніхто із засуджених та персоналу не поступав.

Причини виникнення пожежі і сума завданих збитків встановлюються.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні близько 15.00 на території Сокольської виправної колонії у секторі для засуджених до довічного ув’язнення виникла пожежа.

Спочатку спалахнув дерев’яний дах на будівлі, і у зв’язку з тим, що виникла загроза життю людей, було евакуйовано близько 150 засуджених в інші житлові об’єкти і забезпечено посилений нагляд за ними.

Сокальська виправна колонія - колонія максимального рівня безпеки - для тримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк та до довічного позбавлення волі. Колонія розташована в колишньому римо-католицькому монастирі отців-бернардинів в смт Жвирка, що межує з Сокалем. Це пам'ятка архітектури початку 17-го століття, будівля в радянські часи була переобладнана під камери для тримання ув’язнених.

У Сокальській виправній колонії на даний час утримується 612 осіб.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ