Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У справі про фальсифікацію виборів намагалися підробити протокол

В справі про фальсифікації виборів у 223 окрузі, де змагалися Юрій Левченко і Віктор Пилипишин, намагалися фальсифікувати протокол допиту одного зі свідків. Про це розповів "Українській правді" заступник голови дільничної виборчої комісії № 800987 Микола Кунцевич.

Напередодні Нового року Кунцевич давав свідчення щодо фальсифікацій на їхній дільниці. Як відомо, там було зіпсовано 212 з 420 бюлетенів з голосами відданими за Юрія Левченка.

"Допит тривав 5 годин. Після цього слідчий попросив мене підписати протокол, але я вирішив його перечитати. Всі дані сходилися, а вкінці були 8 запитань, зокрема останнє, "хто, на вашу думку, доставив додаткові галочки", - розповів Кунцевич.

"Я відповів: "той, в кого була печатка і ключі від сейфу, тобто голова ДВК". Але в протколі замість цього записано було "мені невідомо". Я обурився і попросив пояснень. Слідчий сказав, що просто помилився. Тоді я змусив його передрукувати аркуш. Я також хотів забрати листок з неправильною відповіддю, але він його порвав і викинув", - розповів свідок.

Кунцевич також повідомив, що допит проводився в прокуратурі Деснянському району Києва.

Як відомо, 31 жовтня окружна виборча комісія № 223 за пропозицією голови Юрія Литвишка відправили на перерахунок ДВК № 800987 через помилку в даних кандидата Вадима Гладчука.

Між тим секретар комісії Олександра Ткаченко переконує, що з усіх протоколів в ОВК передали найкращий, і помилок там не було.

"Ми швидко все порахували. Левченко набрав 420 голосів, Пилипишин – 236. Вже вночі ми готові були вести протоколи, але голова комісії (той, що працює в теплицях Пилипишина), сказав не поспішати, бо в ОВК черги. Так ті коробки і протоколи і простояли на дільниці 3 дні", - розповіла "Українській правді" секретар комісії.

Голова комісії відвіз коробки до ОВК вночі, і з'ясувалося, що в бюлетенях Левченка були дописані зайві галочки або повністю перекреслені бюлетені.

В 5 з 6 перерахованих комісій було виявлено зіпсовані бюлетені за Юрія Левченка. "Вийшло, що в одного 901 голос забрали, а іншому 206 додали", - розповіла УП секретар ОВК Ганна Вербицька.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ