Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У справі розкрадання земельних ділянок у Львові стоїть підроблений підпис Куйбіди

Близько трьох років тягнеться вже судовий розгляд справ 15-ти земельних ділянок під автозаправки у Львові та 350-ти гектарів унікальних лісів у Брюховичах. Хоча наразі справа перебуває у судових інстанціях і досі немає передумов для їхнього вирішення, депутати не здаються й збираються йти до встановлення справедливості. Про це сьогодні, під час прес-конференції у Львові повідомили депутати Львівської міської ради Віра Лясковська, Тетяна Крушельницька та Юрій Кужелюк.
Як повідомила депутат Віра Лясковська нещодавно у справі 15-ти земельних ділянок виник несподіваний поворот, оскільки представники „Західної нафтової групи” попросили змінити склад колегії суддів, яка протягом року займалася розглядом справи. „Нова колегія означає нове слухання, – каже Лясковська, зауважуючи при цьому, що це є цілком законним рішенням. – Але це знову затягне справу”.
За словами Лясковської, в даний час суд розглядає дві справи: це позов ЛМР до „Західної нафтової групи” і позов „Західної нафтової групи” до ЛМР.
Водночас, як запевняє Лясковська, незважаючи на незадовільний перебіг справи, депутати мають намір до кінця відстоювати права громади на незаконно відчужені земельні ділянки. За словами депутата, вже майже дійшло до експертизи, яка б довела те, що підпис тодішнього мера Львова Василя Куйбіди на документах про заправки є підроблений. Крім того, експертиза відповідного інституту простим накладанням меж згаданих заправок незаперечно довела б про те, їхні межі також є сфальсифікованими.
Нагадаємо, 18 січня на засіданні Ради національної безпеки та оборони України розглядалося питання про стан додержання законодавства у Львівській області.
Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий та депутати Львівської міської ради надіслали телеграму Президентові України Віктору Ющенку з проханням особисто втрутитися у ситуацію зі спробами привласнення 350 гектарів унікальних лісів та привласнення п’ятнадцяти земельних ділянок.
Телеграми з приводу цієї справи міський голова надіслав також голові Львівської обласної державної адміністрації Петру Олійнику та прокурору Львівської області Олексію Баганцю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ