Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У справі втікача Януковича оголошено перерву до 6 вересня

У четвер, 17 серпня 2017 року, відбулося чергове засідання Оболонського районного суду у кримінальному провадженні стосовно екс-президента В. Януковича, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України. Про це повідомило Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Оболонский районний суд прийняв ухвалу про задоволення заяви захисника обвинуваченого В. Януковича щодо його відмови від участі у процесі і оголосив перерву у справі до 6 вересня 2017 року.

Коментуючи вказане рішення суду, прокурор Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Руслан Кравченко зазначив, що захисник використав своє законне право - заявити самовідвід у зв’язку із тим, що справа для нього дуже складна.

«Разом з тим сторона обвинувачення вважає, що вказані дії сторони захисту направлені на затягування процесу», - наголосив він. 

В той же час прокурор повідомив, що на наступному судовому засіданні сторона обвинувачення продовжить представляти свої докази, після їх вивчення і дослідження вона клопотатиме про допит свідків зі свого боку. 

Також, на думку прокурора Головної військової прокуратури, суд надав достатньо часу новому захиснику для ознайомлення із матеріалами кримінального провадження, щоб на наступному судовому засіданні він мав можливість здійснювати свої професійні обов’язки. 

«3 тижні цілком достатньо для вивчення матеріалів справи. Суд сьогодні направить ухвалу, і найближчим часом регіональним центром безоплатної допомоги має бути призначений новий захисник у процесі», - наголосив Руслан Кравченко. 

Таким чином, наступне судове засідання у цій справі відбудеться 6 вересня 2017 року о 10:00 год.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року, Оболонський районний суд м. Києва ухвалив здійснити спеціальне судове провадження стосовно екс-президента В. Януковича, який обвинувачується у вчиненні ряду кримінальних правопорушень. 



 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ