Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У справі засудженого за замах на гендиректора львівського ринку «Шувар» омбудсмен наразі безсила - Крісман

Вчора Володимира Панасенка, якого засуджено до довічного ув’язнення у справі замаху на гендиректора ринку «Шувар» Романа Федишина, поїздом було конвойовано до Києва, де 24 лютого Верховний Суд України повинен винести йому остаточний вирок. Про це у коментарі «Гал-info» повідомила адвокат засудженого Наталія Крісман.
Нагадаємо, Панасенка та ще двох засуджених у «справі Федишина» мали конвоювати до Києва 25 січня цього року, оскільки 3 лютого мало відбутися судове засідання у Верховному Суді України. Проте, судове засідання у ВСУ перенесли на 24 лютого через заміну судді. Дізнавшись про це, Панасенко оголосив голодування, яке не припинятиме до скасування винесеного йому вироку. За словами Крісман, якщо ж цього не відбудеться, то Панасенко готовий йти до кінця – голодувати до смерті.
Адвокат також повідомила, що вона зверталася до Уповноваженого з прав людини у ВРУ стосовно ситуації із Панасенком. «Ніна Карпачова знає про голодування, однак наразі вона не може нічого зробити, бо будь-які її дії можуть потрактувати, як тиск на суд», - зазначила Наталія Крісман.

26 жовтня 2006 року неподалік ТзОВ „Шувар” підірвали машину гендиректора ринку Романа Федишина. Внаслідок вибуху Роман Федишин отримав травму ноги, однак від вибуху загинула 14-річна дівчинка, яка випадково проходила поруч.
19 вересня 2008 року Апеляційний суд Львівській області виніс вирок у справі замаху на життя генерального директора ТзОВ «Шувар» Романа Федишина: відповідно до вироку суду підсудного Володимира Панасенка засуджено до довічного ув’язнення, підсудних Олександра Рудого та Олександра Єгорушкіна – до 12-ти і 14 років позбавлення волі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ