Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У США дізналися про розслідування ФБР проти Трампа

Федеральне бюро розслідувань США розпочало розслідування стосовно американського президента Дональда Трампа щодо можливого перешкоджання правосуддю після того, як він звільнив директора ФБР Джеймса Комі, у той же час контррозвідка розслідувала, чому Трамп діяв у спосіб, який, здавалося, приносив користь Росії.

Про це з посиланням на джерело повідомляє CNN, передає УНН.

На додаток до звільнення Комі у травні 2017 року, "президент викликав занепокоєння у ФБР своїми словами у розмові з російськими чиновниками в Овальному кабінеті з приводу звільнення директора ФБР", згідно з даними джерела.

Співрозмовник видання розповів про це після того, як у п'ятницю газета The New York Times повідомила, що співробітники правоохоронних органів були настільки стурбовані, що почали розслідування того, чи працює президент в інтересах Росії проти інтересів США.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс з приводу цього заявила: "Це абсурд. Джеймс Комі був звільнений за те, що він зганьбився, а його заступник Ендрю МакКейб, який був відповідальним в той час, - відомий брехун, якого звільнило ФБР. На відміну від президента Обами, який дозволив Росії та іншим іноземним противникам помикати Америкою, президент Трамп був дійсно жорстоким з Росією".

Агенти ФБР і високопоставлені американські чиновники почали підозрювати зв'язки між Трампом і Росією під час передвиборчої кампанії 2016 року, але вирішили не поспішати з розслідуванням, тому що вони не знали, як "провести таку масштабну і делікатну операцію", повідомили джерела The New York Times.

Після того, як спецпрокурор Роберт Мюллер почав розслідування російського втручання в американські вибори, зібрані ФБР дані були передані йому.

Міністерство юстиції США призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спецпрокурором для проведення окремого незалежного розслідування з широкого кола питань, включаючи приписувану команді Трампа змову з Москвою. У Кремлі неодноразово заперечували усі звинувачення, а Трамп переконує, що змови між його командою і РФ не було.

Показання Трампа щодо "російської справи" передані спецпрокурору Мюллеру наприкінці листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ