Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У США обіцяють відповісти Росії, якщо виявиться, що вона причетна до кібератак на Україну

У США обіцяють разом із союзниками «належно відповісти» Росії, якщо з’ясується, що вона причетна до останніх кібератак на Україну і якщо вони будуть продовжуватися.

Про таке 16 січня повідомив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван у коментарі CBS News, пише Громадське.

Він нагадав, що раніше вже лунали попередження про можливе використання Росією кібератак у межах ескалації ситуації навколо України. У Білому домі зазначили, що США нині надають Україні технічну допомогу.

Водночас Салліван додав, що організатора останньої кібератаки проти України наразі точно не встановили: «І, звичайно, якщо виявиться, що Росія робить кібератаки проти України, і це продовжиться, то ми працюватимемо з нашими союзниками над належною відповіддю».

Він зазначив, що американська влада працює і з приватним сектором на випадок кібератак як в Україні, так і в США.

Кібератака сталася вночі 14 січня. Постраждали зокрема вебресурси Кабінету міністрів, Міністерства освіти і науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Державної служби надзвичайних ситуацій, Міністерства енергетики тощо.

На частині ресурсів на головній сторінці розмістили повідомлення російською, українською та польською мовами про нібито витік приватних даних українців.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Служба безпеки України одразу запевнили, що витоку персональних даних не сталося.

У СБУ згодом заявили, що виявили окремі ознаки причетності до інциденту хакерських груп, пов’язаних зі спецслужбами РФ. Про таке говорять і в Мінцифри.

У Центрі стратегічних комунікацій при Міністерстві культури припускають, що масова кібератака може бути пов'язана з нещодавніми переговорами між Заходом та Росією, оскільки вони не принесли РФ бажаного результату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ