Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У США обмежили свободу слова для … собак

Суд Лос-Анджелеса (США) зобов'язав власників собак "стежити за мовою" своїх вихованців. За надмірну «гавкучість» улюбленця треба буде викласти штраф до 1 тис. доларів, – повідомило видання «Віголос» з посиланням на Los Angeles Times.

Нову історію в законодавстві штату розпочав місцевий житель Гері Леонард. Пронизливий гавкіт маленької сусідської собаки, що долинав до його вух і вдень і вночі, остаточно довів Леонарда ледь не до істерики, і той подав скаргу в місцеву службу контролю за тваринами.

Міський суд Лос-Анджелеса, розглянувши скаргу, таємним голосуванням одностайно ухвалив зобов'язати місцеві влади внести в міські закони про утримання вихованців поправки, що накладають штраф на господарів надмірно "гавкаючих" собак.

За рішенням суду, після внесення поправок, собаки зможуть безкоштовно гавкати лише перші 10 хвилин або не більше 30 хвилин кожні три години. Вимірювати тривалість гавкання будуть співробітники міських служб контролю.

Згідно з новими правилами, після 10 хвилин лаяння – кожна наступна хвилина – платна. За перший "проступок" собаки її власник заплатить 250 доларів, за другий - 500, за третій - уже 1000.

При цьому система штрафів буде застосовуватись як до господарів місцевих вихованців, так і до "гостей" міста.

 vidgolos.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ