Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У США святкують День незалежності

Жителі США 4 липня святкують День незалежності – 233-й день народження країни. Ця дата приурочена до дня підписання Декларації незалежності США від британського впливу. Повідомили Поднобности.

До слова, вказаний документ насправді був прийнятий американським Конгресом 2 липня 1776 року, коли його підписали тодішній секретар законодавчих зборів країни Чарльз Томпосгон і президент зборів Джон Хенкок.

Ще через два дні Конгрес схвалив змінену версію документа і видав розпорядження про те, щоб Декларація була роздрукована і поширена серед населення.

Всі святкування, які проходили у вигляді салютів з мушкетів і супроводжувалися масовими заходами, в дійсності пройшли через кілька днів або навіть тижнів після 4 липня. Тим не менше, саме ця дата вважається "днем народження" країни.

У цей день у більшості американських міст, незважаючи на наслідки глобальної фінансової кризи, пройдуть паради, а ввечері будуть влаштовані феєрверки. Одне з найбільших піротехнічних дій відбудеться в Нью-Йорку на західній стороні Манхеттена. Зі спеціальних барж на річці Гудзон в небо будуть запущені тисячі зарядів.

Крім того, у Нью-Йорку відбудеться і традиційний для 4 липня конкурс зі швидкісного поїдання хот-догів.

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ