Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У США вшанують пам'ять жертв Голодомору

Америка приєднується до народу України й українців у всьому світі, які вшановують пам'ять жертв Голодомору, і повторює заклик до поваги прав людини, йдеться в заяві, поширеній Білим домом від імені його прес-секретаря Джея Карні.

"Ми шануємо мільйони людей, які втратили свої життя під час цієї катастрофи, яка була навмисною спробою зламати волю українського народу", - підкреслюється в заяві.

"Це данина мужності і стійкості українського народу, який не відмовився від своєї гідності,універсальних прав і суверенітету навіть у часи неймовірної жорстокості. Нинішня боротьба українців за розвиток демократії, яка підтримує ці вічні цінності, - це також увічнення пам'яті загиблих", - заявили в Білому домі.

Як повідомлялося, члени Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років прийняли план заходів на 24 листопада - День пам'яті жертв Голодомору.

24 листопада в Києві біля Національного меморіалу пам'яті жертв Голодоморів, в усіх обласних центрах України та 32 країнах світу пройдуть пам'ятні заходи до 79-ї річниці Голодомору.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ