Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У США Янукович візьме участь у самміті з ядерної безпеки

Як повідомив Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, 11-14 квітня 2010 року Президент України Віктор Янукович перебуватиме у США з робочим візитом для участі у Саміті з питань ядерної безпеки на запрошення Президента США Барака Обами. Очікується, що на цей міжнародний форум прибудуть лідери 46 держав, –повідомила прес-служба Президента України Віктора Януковича

 

Тематика Саміту – зменшення рівня загрози ядерного тероризму та забезпечення надійного контролю над чутливими ядерними матеріалами, які можуть бути використані для виробництва ядерних вибухових пристроїв. Ці питання мають особливу вагу для України, яка традиційно бере активну участь у міжнародній співпраці у сфері ядерної безпеки.

 

У ході цього міжнародного форуму високого рівня Україна візьме участь у формуванні глобальної стратегії дій у сфері ядерної безпеки. Це також нагода привернути увагу світового співтовариства до проблем подолання Україною наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, зокрема – порушити питання щодо необхідності наповнення коштами Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки для успішної реалізації відповідних проектів, які фінансуються за рахунок міжнародної технічної допомоги.

 

Президент України візьме участь у офіційних заходах Саміту, зокрема, у пленарних засіданнях та окремих зустрічах глав держав, під час яких обговорюватиметься тематика зменшення загрози ядерного тероризму у контексті безпеки ядерних матеріалів, ролі МАГАТЕ у забезпеченні фізичної ядерної безпеки.

 

Пріоритетом для Президента України є переговори з керівництвом Міжнародного валютного фонду та Світового банку, які слугуватимуть відновленню активного співробітництва України з цими фінансовими організаціями та залученню міжнародної фінансової допомоги для подолання кризових явищ в економіці України.

 

Під час перебування у Вашингтоні Глава держави також проведе зустрічі з представниками американських ділових кіл, політичної еліти США.

 

Крім цього, В.Ф.Янукович вшанує пам'ять Т.Г.Шевченка, пам’ятник якому встановлений у Вашингтоні, та зустрінеться з українською громадою.

 

Програма візиту Глави держави передбачає також проведення переговорів з лідерами окремих країн-учасниць Саміту.

 

Так, опрацьовуються, зокрема, робочі зустрічі Президента України В.Ф.Януковича з господарем Саміту – Президентом США Б.Обамою, а також Президентом Бразилії Л. Лулою Да Сілва, Прем’єр-міністром Індії М.Сінгхом, Прем’єр-міністром Канади С.Гарпером, Головою КНР Ху Цзіньтао, Федеральним канцлером Німеччини А.Меркель, Президентом Росії Д.Медведєвим, Прем’єр-міністром Туреччини Р.Ердоганом, Президентом Франції Н.Саркозі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ