Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Станиці Луганській має бути не місія ОБСЄ, а миротворчий контингент, - експерт

В Станиці Луганській місія ОБСЄ має організувати цілодобове спостереження за розведенням сторін конфлікту на Донбасі та припиненням вогню. Відведення української армії з цих передових позицій несе у собі загрозу. Про це в коментарі Гал-інфо розповів військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

«Станиця Луганська входить до чотирьох пунктів, де мають розвести війська та встановити цілодобовий контроль. Безумовно, позитивом є те, що Станиця має бути демілітаризована. З іншого боку, нас поставлять перед фактом виведення війська, а це вже питання доцільності такого кроку, бо неприкрита Станиця Луганська – це передумова для можливого контрнаступу ворога. Україна у цій ситуації не має жодних безпекових гарантій», - зазначив Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив, що з цього приводу є дуже серйозна пересторога, адже враховуючи аморальність та недотримання будь-яких угод з боку бойовиків, не слід сподіватись на дотримання і цих домовленостей.

«Наявність місії ОБСЄ зовсім не є гарантією дотримання тією стороною угоди. Щоб домовленості були дотримані, то на цій ділянці мають бути не беззбройні представники місії, а озброєний миротворчий контингент. Наразі нема жодних гарантій, що їхні підрозділи (бойовиків) не посунуть на нашу території. Натомість ми не зможемо вчасно відреагувати на їхнє просунення. Не слід також забувати, що Станиця – це російськомовний анклав донських козаків, значна частина яких має латентні сепаратистські нахили», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ