Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Старому Селі відзначили храмовий празник

Депутат Львівської обласної ради, голова фракції УДАРу Оксана Юринець взяла участь в урочистостях, пов’язаних з святкуванням престольного празнику в Старому Селі на Пустомитівщині. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Святкування розпочалось з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Архієпископ і Митрополит Львівський, владика Ігор Возьняк. У святковій молитві, також, взяли участь, запрошені священики, парафіяни храму та численнігості.

У своєму зверненні владика Ігор закликав присутніх бути милосердними і допомагати ближнім. Також, він подякував усім, хто долучився до пожертв на будівництво Патріаршого собору в Києві, та надає підтримку церковним ініціативам: «Вдячний за те, що своїми пожертвами ви допомогли зведенню нашого собору у Києві. Також, тішусь, що допомагаєте мирянам, які приходять й просять дозволу про збір коштів на операції хворих. Ми даємо такі дозволи, а наші вірні радо відгукуються на такі потреби».

По завершенню Божественної Літургії владика вручив пам’ятні подяки найактивнішим парафіянам храму. Зокрема, відзнаку отримав депутат Пустомитівської районної ради від Старосільського виборчого округу Олександр Клименко.

В урочистих заходах біля храму Усікновення голови Святого Івана Христителя, з дня освячення якого виповнюється 271 рік, взяли, також, участь депутати Пустомитівської районної ради та керівництво Старосільської сільської ради, громада села. Клименко

Як відзначила депутат Львівської облради Оксана Юринець: «Тоді, коли громада села є активною, та живе так, як заповідав Господь, сповідуючи принципи взаємоповаги та підтримуючи один одного, тоді буде успішною і сама громада, і країна, яка складається з таких сіл та міст».

Довідка.

Дерев'яний храм Усікновення голови св. Івана Хрестителя в с. Старе Село Пустомитівського району належить Українській Греко-Католицькій Церкві, є пам’яткою архітектури. Дерев'яний храм Усікновення голови св. Івана Хрестителя існував тут ще на початку XV століття, коли Старим Селом володів великий коронний гетьман Ян Тарнавський. 1742 року, на місці старої побудували існуючу сьогодні церкву, яка тоді була триверхою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ