Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Старосамбірській райраді створять Інспекцію з контролю за використанням бюджетних коштів

З ініціативи депутатів Старосамбірської районної ради планують створити Інспекцію з контролю за використанням бюджетних коштів. Відповідне рішення про створення такого органу планують винести на затвердження сесії райради у березні. Наразі ж керівництво райради працює з сільськими радами: з 44 у районі уже 29 підтримали таку пропозицію. Про це в коментарі «Гал-info» повідомила радник з правових питань та зв'язків з ЗМІ Галина Павлечко.
За її словами, першим етапом створення інспекції стало внесення змін до регламенту Старосамбірської районної ради, щодо органів ради.
«Це ідея від депутатів районної ради щодо доцільного використання бюджетних коштів внаслідок поступлення скарг на ті структури, які не відпрацьовували коштів, наданих їм районною радою, і що їх використовують не за призначенням. Наступним кроком була пропозиція виконавчого апарату делегувати селищним і сільським радам організаційні моменти такій інспекції. Наразі ми збираємо рішення місцевих рад, і вже підтримали ініціативу 29 із 44 сільських і селищних рад району, причому ще не всі розглянули пропозицію. Інспекція здійснюватиме не контролюючі функції, а займеться моніторингом ситуації з використання бюджетних коштів та за доцільністю їх спрямувань. Наступним нашим кроком буде відпрацювання концепції .Зараз збираємо рішення до сесії, на якій розглянемо питання створення інспекції. Скоріш за все, це відбудеться у березні-квітні. Якщо сесія затвердить рішення, то структуру зареєструють як юридичну особу», – говорить Галина Павлечко.
Як вона зазначає, заплановано, що у штаті новоствореної Інспекції працюватиме двоє людей, котрі отримуватимуть зарплатню з коштів районного бюджету. Розмістять згадану інспекцію у приміщенні Старосамбірської райради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ