Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У столиці четверо дітей захворіло на вірусний гепатит А у дитячому садку

У столиці у Дніпровському районі четверо 5-річних дітей захворіло на вірусний гепатит А у дитячому садку №672. Станом на 20 жовтня троє хворих госпіталізовані до інфекційного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №2, ще одна дитина – не госпіталізована. Повідомила прес-служба Держсанепідслужби у м. Києві.

За 9 місяців поточного року в Києві зареєстровано 246 випадків захворювання на вірусний гепатит А, що на 23,2% вище показника аналогічного періоду минулого року (195 випадків).

«Близько 70 % усіх хворих на гепатит А зареєстровано у Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах столиці, - зазначає Олег Рубан, головний санітарний лікар м. Києва. – Можемо констатувати, що у цьому році захворюваність зросла серед усіх вікових груп та контингентів».

Про випадки захворювання на вірусний гепатит А в старшій групі ДНЗ №672 проінформовано начальників управлінь охорони здоров'я та освіти Дніпровської районної у місті Києві державної адміністрації. 

 Довідково

Гепатит А - хвороба печінки, яку викликає вірус, що поширюється, в основному, при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана із відсутністю безпечної води, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослаблюють здоров'я.

Вірус також може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей  не призводять до передачі вірусу.

Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ