Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У столиці День народження Степана Бандери відзначили смолоскипним маршем. Відео

Сьогодні, 1 січня, Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» провела смолоскипний марш на честь 104-ї річниці з Дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів, Героя України Степана Бандери. Понад три тисячі свободівців, а також кияни та гості столиці, які долучилися до маршу, колоною пройшли центральними вулицями міста до Майдану Незалежности, де відбувся святковий мітинг. Про це повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

О 18:00, за традицією, тисячі українців зібралися біля пам'ятника Тарасові Шевченку і після шикування в колону вирушили зі смолоскипами вулицями Володимирською, бульваром Шевченка та Хрещатиком до Майдану Незалежности.

Колона, на чолі якої йшла молодь із портретом Степана Бандери, рухалася з гаслами: «Бандера, Шухевич – наші герої, вони воювали за нас із тобою!», «ОУН–УПА – державне визнання!», «Героям УПА – слава! Українцям – сильну державу!», «Нації – владу!» та ін.

Марші, мітинги, змагання та інші акції до дня народження Провідника української Нації Степана Бандери відбулися також у Луганську, Запоріжжі, Харкові, Полтаві, Одесі, Мелітополі, Дніпродзержинську, Кіровограді, Сумах, Житомирі, Тернополі, Рівному, Львові, Луцьку та інших містах.

Довідка. 

Традиційно 1 січня лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок взяв участь в урочистостях до Дня народження Степана Бандери в Старому Угринові, що на Прикарпатті – рідному селі Провідника ОУН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ