Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

У страху перед Януковичем «крутелики» продають квартири і тікають за кордон

Підсумки президентських виборів вплинули на ринок елітної столичної нерухомості - деякі власники солідних особняків і квартир знижують ціни для швидкого продажу і термінового виїзду за кордон.

Як розповіла начальник PR-відділу групи ріелторських компаній "Траєкторія" Дар'я Дружченко, в їхню базу даних у січні-лютому надійшли будинок під Києвом і пентхаус на бульварі Лесі Українки: «Будинок продався разом з італійськими меблями, відмінним ремонтом. Просили $ 400 тис., хоча його реальна вартість $ 1 млн. Дворівневий пентхаус на Печерську продавався удвічі дешевше від своєї вартості. Так продають квартири, коли хочуть терміново виїхати за кордон. Власник будинку з італійськими меблями після першого туру виборів сказав, що обмежений у часі - у нього вже квитки на руках. Ми це пов'язуємо з підсумком виборів. Подібна ситуація, до речі, простежувалася після виборів 2004 року».

Інші ріелтори поки не підтверджують факт масового скидання житла майбутніми емігрантами. «Це перебільшено. Ціну знижують удвічі і більше, коли за велику суму нерухомість не купують», - говорить експерт з нерухомості Руслан Кизлайтіс.

«Я нічого продавати не буду і від'їжджати не маю наміру. І серед моїх колег-бізнесменів настрої такі ж. Упевнений, переділу власності не буде. Можливо, постраждають ті, хто сидів на бюджетних потоках, але чесним підприємцям боятися нема чого», - сказав бізнесмен і нардеп-бютівець Юрій Триндюк, передає Обком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ