Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У страшній пожежі в лікарні на Прикарпатті загинули четверо осіб

фото - пресслужба ДСНС
фото - пресслужба ДСНС
фото - пресслужба ДСНС
фото - пресслужба ДСНС
фото - пресслужба ДСНС
фото - пресслужба ДСНС
1/3
28 грудня о 21:22 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в палаті реанімаційного відділення на першому поверсі чотирьохповерхової будівлі Косівської ЦРЛ.

Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС України івано-Франківської області.

До місця виклику негайно було направлено пожежно-рятувальні підрозділи. На момент прибуття рятувальників площа пожежі орієнтовно становила 55 м кв. О 21:42 пожежу локалізували, а о 22:00 - ліквідували. 

У палаті виявили тіла 2 загиблих осіб (лежачі хворі), постраждали 4 особи (медперсонал, 2 - у тяжкому стані та 2 - у стані середньої тяжкості госпіталізовано з опіками до лікарні). Підрозділи ДСНС врятували 3 хворих з сусідньої палати. До прибуття підрозділів персонал лікарні евакуював 12 хворих.

У ліквідації пожежі брали участь 9 одиниць техніки та 33 особи, зокрема від ДСНС 5 одиниць техніки та 23 рятувальники.

За даними управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, на місці пожежі - у палаті реанімації - виявили тіла 2 загиблих осіб (1945 р. н. та 1942 р. н.), в анатомічному відділенні лікарні - ще тіла 2 осіб (1945 р. н. та 1963 р. н.), причину смерті яких з'ясовують.

Після трагедії т.в.о керівника ГУ ДСНС в Івано-Франківській області Ігор Оксентюк в етері одного з українських телеканалів зазначив, що слідство розглядає декілька версій виникнення пожежі у відділенні реанімації Косівської міської лікарні.

“Вибуху не було. Можливо, це несправність кисневої апаратури, але і цього мало. Повинно було бути джерело запалювання. Можливо, стороннє занесення вогню. Слідство розглядає декілька версій. Я думаю, людський фактор. Пропуск кисню і, можливо, хтось запалив свічку, сигарету”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ