Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию буде збудована греко-католицька церква

У Стрию на вулиці Проектованій – Січових Стрільців буде збудована греко-католицька церква. Про це повідомляє прес-секретар Стрийської єпархії о. Павло Худ.
Храм матиме подвійне призначення. Поряд із церквою буде збудовано молодіжний центр із структурними підрозділами. Центр матиме фахівців для праці з проблемними людьми та людьми з обмеженими фізичними можливостями – повідомляє о. Павло Худ.
Фінансування будівництва нового комплексу буде здійснювати Стрийська єпархія – про це сказав канцлер Стрийської єпархії о. Тарас Пошивак, на засіданні містобудівної ради Стрия, 20 червня цього року.
Сьогодні триває процес громадського обговорення містобудівного обґрунтування будівництва нового храму. Після цього, 21 жовтня 2006 року, сесія Стрийської міської ради розгляне питання стосовно відведення земельної ділянки під новий храм та будівництво християнського молодіжного центру. „Ідея будівництва нової церкви та християнського молодіжного центру дуже важливе для молоді Стрия, – зазначила Мар’яна Ярич, голова Стрийської організації „Українська молодь – Христові”. - У місті немає відповідного приміщення, де молодь могла б приходити, щоб провести своє дозвілля з користю для себе та добра міської громади”. 
Отець Олег Кобель, голова Молодіжної комісії у справах молоді Стрийської єпархії додав, що „питання християнського виховання молоді ніколи не було таким складним як у наш час. Через це, вже сама можливість проводити свої зустрічі у молодіжному центрі, безперечно матиме позитивний вплив як на самих молодих людей, так і на їх родини та товаришів. Слід також підкреслити ключову роль храму, який входить до цілого комплексу центру, як місця формування духовного життя з Богом та правильного розуміння значення церкви в житті людини”.
Будівництво церкви та молодіжного центру в новому мікрорайоні Стрия підтримали представники Клубу греко-католицької інтелігенції Стрийщини. За словами Степана Вацівського, голови Клубу, такий духовний центр є черговим кроком зі сторони Церкви та міста допомогти сучасним молодим хлопцям і дівчатам знайти своє місце і покликання в житті.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ