Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию відбулося народне віче на підтримку київського Євромайдану

27 листопада в Стрию відбулося народне віче на підтримку київського Євромайдану. За задумом організаторів громада розділилася на дві колони, які рівно о 18.00 год. зійшлися на головному майдані міста біля пам’ятника «Будителям». Правоохоронці супроводжували колони та забезпечували порядок. Повідомила прес-служба БФ "Добре сердце".

Перша колона виходила від меморіального комплексу «Борцям за волю України» з великим національним прапором (6х9м) правонаступником стягу, який було вперше піднято в Україні 14 березня 1990 року над Стрийською міською радою. Друга колона вирушала від костелу Різдва Богородиці з прапором ЄС (3,5х4м).

Так рухаючись вулицями Шевченка та Коновальця колони зустрілися на майдані Незалежності. Учасники віча під музику тримаючи в руках символіку України та ЄС, зокрема, прапори, плакати, банери, підсвічуючи ліхтариками, вигукували слоган: «Україна - це Європа»!

Як і годиться, віче розпочали виконанням гімну України. Перед багаточисельною громадою міста Стрия слово мали ініціатори та організатори імпровізованого Євромайдану: громадські діячі Євген Тиченко, Юрій Комарницький, Петро Маковський, активістка соціальних мереж, яка першою кинула клич про стрийський майдан – Марта Остапович, депутат міської ради Ігор Брик, помічник народного депутата України Олега Канівця, депутат Стрийської міської ради Юрій Вінярський. Він передав вітання від народного депутата Олега Канівця, який з перших днів київського майдану бере активну участь у ньому та оголосив, що в офісі Благодійного фонду «Добре серце» триває запис охочих поїхати завтра до столиці, щоб там разом з усією Україною стояти до завершення Вільнюського саміту.

Автор і виконавець Михайло Золотуха, щоб підбадьорити Стрийський майдан виконав кілька пісень, які підспівували всі присутні. Народне віче в Стрию одноголосно затвердило декларацію, яку напередодні було прийнято на позачерговій сесії міської ради. Її зачитала депутат міської ради Лілія Цалин. Ефектним було завершення заходу. Група активних молодих людей розгорнула прапор Євросоюзу з вікон третього поверху поліклініки навпроти майдану під «Оду радості» Людвига ван Бетховена, яка прийнята в якості гімну Європи як Євросоюзом, так і Радою Європи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ