Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию відбувся перший фестиваль альтернативної музики “Рок-Свобода”

28-29 січня 2012 року в Стрию проходив перший фестиваль альтернативної рок-музики “Рок-Свобода”. Організаторами фестивалю були стрийські свободівці та гурт “Механічний Апельсин”. Сприяли у проведенні фестивалю голова фракції ВО “Свобода” у Львівській обласній раді Ірина Сех та підприємці Стрийщини. На фестивалі була присутня Стрийська “Студентська Свобода”, котра забезпечувала порядок разом зі свободівцями, вбраними в стрій вояків УПА, Січових Стрільців, Дивізії “Галичина”. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода".

Ідея проведення фестивалю виникла у стрийських свободівців під час зустрічей з молодими музикантами, котрі проводять свої репетиції у нелюдських умовах у складських та виробничих приміщеннях. Так голова Стрийської районної організації ВО “Свобода” Мар’ян Берездецький познайомився з одним із стрийських рок-гуртів “Марта і волошки”, репетиції котрих відвідували свободівці. Виникла ідея проводити фестиваль в Стрию, де б могли виступити молоді і досі невідомі україномовні музичні гурти.

На відкритті фестивалю “Рок-Свобода” свободівець Мар’ян Берездецький наголосив, що проводиться фестиваль з метою популяризації творчості молодих гуртів та поширення серед молоді справжніх українських цінностей.

Протягом двох днів на фестивалі виступили молоді групи зі Стрия, Моршина, Дрогобича, Стебника та Борислава.Зокрема, звучала музика гуртів «Сплет», «Так Не Чесно», «Туди-Сюди», «8-ий День», «Трагедія Фауста», «Марта і волошки», ЯntaR CITY, «Периферія», «82172», «30-паралель». Перший день рок-фестивалю закривав гурт “Механічний Апельсин”, який в цей день святкував 20-річчя із дня їхнього створення. Саме в цьому будинку культури в місті Стрий гурт отримав звання лауреата першого фестивалю "Цвіт папороті-94". Другий день рок-фестивалю закривав гурт “Брем Стокер” з Рівного.

Як зазначив Мар’ян Берездецький, планується, що фестиваль “Рок-Свобода” проводитиметься щорічно. Наступного року організатори залучать до участі більше місцевих груп, а також молодих поетів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ