Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию відбувся вечір пам’яті Тараса Шевченка «Свіча, запалена від серця»

10 березня в Народному домі м. Стрия відбувся вечір пам’яті Тараса Шевченка «Свіча, запалена від серця» за участю мистецьких колективів та окремих виконавців. Організатори дійства: відділ культури виконавчого комітету Стрийської міської ради, МБК та Народний дім. Про це повідомила прес-служба Благодійного фонду «Добре серце».

Концертну програму розпочав виступ Камерного хору ім. М. Вербицького, який виконав безсмертні твори Т. Шевченка «Заповіт», «Сон», «Три літа» та «Возведи очі мої в гори».

 У виконанні солістки Ольги Винницької прозвучала арія Оксани з опери «Гайдамаки». Народний вокальний ансамбль «Підгір’я» Будинку працівників освіти полонив глядача бездоганним співом творів: «Утоптала стежечку», «На роковини Т.Шевченка», «Думи мої єдині». Цікавою була хореографічна композиція «Місячна ніч» у постановці вихованців «Школи мистецтв». Вірші читали Михайло Костів та Любомир Дерич.

Також у концерті взяли участь: бандуристка Марія Борисович, вокалісти Віра Соколик, Божена Матів, Андріана Алексевич, Олег Тиркус, зразковий дитячий хор «Щедрик» та Народна хорова капела «Ватра».

dobreserce.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ