Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У суботу у Львові сталося 4 випадки отруєння людей чадним газом

За 2012 рік у Львові вже трапилося 44 випадки отруєння людей чадним газом, в яких загинуло 7 осіб, потерпіло – 60 осіб, з них 16 дітей, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У суботу, 17 березня, о 13.20 год. по телефону 103 надійшла попередня інформація про отруєння чадним газом у ванній кімнаті в квартирі двоповерхового будинку (Залізничний район). Бригадою швидкої медичної допомоги потерпілого, 73 роки, у стані середнього ступеня важкості було госпіталізовано у реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні. Причина отруєння – газова колонка у ванній кімнаті. Представниками ПАТ «Львівгаз» припинено подачу газу до газової колонки.

Також 17 березня о 21.17 год по телефону 103 надійшла попередня інформація про отруєння чадним газом в Галицькому районі дівчини, 1997 року народження. Бригадою швидкої медичної допомоги потерпілу у стані легкого ступеня важкості було госпіталізовано в Комунальну міську дитячу клінічну лікарню. Причина отруєння встановлюється. Представниками ПАТ «Львівгаз» припинено подачу газу до газової колонки.

Годиною пізніше, о 22.56 год по телефону 103 надійшла попередня інформація про отруєння чадним газом в квартирі у Франківському районі. Бригадою швидкої медичної допомоги потерпілого чоловіка 1970 року народження та жінку 1972 р.н. у стані легкого ступеня важкості госпіталізовано у обласну клінічну лікарню. Дітей (хлопчиків 1998 та 2002 р. н.)у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано у дитячу клінічну лікарню. Причина отруєння - порушення правил користування газовими приладами (встановлення у кухні двохсекційного котла, металопластикові вікна). Представниками ПАТ «Львівгаз» припинено подачу газу до квартири.

А ще за півгодини, о 23.30 год по телефону 103 надійшла попередня інформація про отруєння чадним газом в Личаківському районі. Бригадою швидкої медичної допомоги потерпілого у стані середнього ступеня важкості було госпіталізовано в Львівську обласну клінічну лікарню. Причина отруєння встановлюється. Представниками ПАТ «Львівгаз» припинено подачу газу у квартиру.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха,червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ