Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У сузір ї Овна з’явилася зірка з іменем Квітка Цісик

У сузір ї Овна зірка названа іменем Квітки. Про це розповів сьогодні, 29 березня, на прес-конференції організатор Міжнародного конкурсу українського романсу ім. К. Цісик, американець українського походження, професійний музикант Алекс Гутмахер.

За його словами, сертифікат на зірку він передасть чоловікові співачки Еду Раковичу, а також родині Квітки Цісик у Львові.

3 квітня у Львові також буде урочисто відкрито кімнату-музей ім. Квітки Цісик у приміщенні СШ №54. Після чого усі охочі зможуть долучитися до висаджування дерева Квітки у Світовому саду українства (Музей архітектури і побуту).

Окрім того, 4 квітня у день народження легендарної співачки Квітки Цісик, наголосив Алекс Гутмахер, у пологовому будинку Львова народиться дівчинка – Квітка.

Нагадаємо, у Львові торік відкрили вулицю Квітки Цісик, що з'єднує вул. А.Лінкольна та вул. М.Хвильового. Також 22 січня 2010 року у Львові відкрили меморіальну дошку Квітці Цісик. Меморіальна дошка прикрасила фасад будинку на вул. Глибокій,8, де мешкала родина співачки.

Довідка.

Квітка Цісик – надзвичайно талановита співачка. Однак страшна хвороба раку молочної залози позбавила її життя у 44 роки. Чотири роки до того від цієї хвороби померла її мати, а ще чотири роки після – її молодша сестра. Сам Алекс Гутмахер теж лікувався від раку у американському центрі у 1997- 1998 роках, у той самий час там на лікуванні перебувала й Квітка Цісик. «Я звідти вийшов, а вона ні. Тому усе моє життя, усе, що я роблю, присвячене цій святій праці, цим людям, які віддають свій розум, час, сили лікуванню такої важкої хвороби, як рак», – наголосив Гутмахер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ