Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У світі вбили більше тисячі журналістів за останні 12 років, - президент Європарламенту

Президент Європейського парламенту Антоніо Таяні повідомив, що за останні 12 років у всьому світі було вбито понад 1000 журналістів. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter Таяні.

Він зазначив, що сьогодні Міжнародний день боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів.

"За останні 12 років у всьому світі було вбито понад 1000 журналістів. Сьогодні Міжнародний день боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів. Ми вимагаємо справедливості для всіх тих, хто заплатив своїм життям, щоб розкрити правду", - підкреслив політик.

Нагадаємо, Європарламент виступає за введення європейського ембарго на поставки озброєнь Саудівській Аравії після вбивства саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

Нещодавно, в Словаччині поліція затримала принаймні одного підозрюваного у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої.

Додамо також, в Болгарії вбили телеведучу Вікторію Марінову, яка викривала махінації з коштами ЄС. Згідно з розслідуванням, до махінацій можуть бути причетні люди з вищого керівництва держави. Пізніше стало відомо, що дівчину згвалтували перед смертю.

Обвинувачений у вбивстві Марінової Северин Красиміров згодом визнав свою провину. Чоловік заявив, що готовий понести будь-яке покарання, в тому числі і пожиттєве ув'язнення. Він визнав, що перед нападом на журналістку він вживав наркотики і алкогольні напої.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ