Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У «Свободі» кажуть, що Садовий поміняв Бандеру на посаду голови парламентського комітету

Те, що львівський аеропорт назвуть іменем Данила Галицького свідчить, що міський голова Львова Андрій Садовий вислужився перед владою в обмін на місце у Верховній раді. Є інформація, що йому навіть обіцяно посаду голови парламентського комітету з питань житлової політики. Про це в коментарі Гал-інфо заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

За словами, депутата, міський голова не мав права озвучувати цю пропозицію в уряді, не погодивши її перед тим з міською радою. Міська рада, нагадаємо, ухвалила рішення назвати львівський аеропорт іменем Степана Бандери.

«Таку пропозицію на зустрічах нам озвучували самі львів’яни», – додав Кошулинський.

Він також зазначив, що міська рада прийме назву аеропорту на честь Данила Галицького, бо не зможе відмінити рішення уряду, але свою позицію з цього приводу висловить.

Водночас секретар Львівської міської ради, своболдівець Василь Павлюк зауважив, що прийнятною є назва «Аеропорт імені короля Данила», а не імені Данила Галицькою.

«Данило Галицький – так короля Данила називають в дусі радянської історії. Якщо назва буде «імені Данила Галицького», ми будемо протестувати», – сказав Павлюк.

Додамо, що сьогодні, 9 листопада, під час засідання Уряду за поданням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова прийнято розпорядження Кабміну про назву львівського аеропорту на честь засновника міста Данила Галицького. Кабмін посилається на голосування щодо назви львівського аеропорту, яке завершилось 7 листопада. Впродовж п’яти днів в опитуванні, яке проводилось у мережі Facebook, взяло участь 12 258 користувачів. З відчутним відривом перемогла пропозиція назвати аеропорт на честь засновника міста Данила Галицького (3 283 голосів, станом на 12:00 7 листопада 2011 року). Друге місце посіла назва на честь Степана Бандери (2 197 голосів). На третьому місці – назва «Аеропорт Львів» (1 554 голоси). Садовий, вносячи пропозицію до Кабміну, посилався саме на думку львів’ян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ