Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У «Свободі» назвали рішення Європарламенту щодо Бандери «нахабним та лицемірним», а поведінку Європи - спроституйованою

Рішення Європарламенту від 25 лютого 2010 року, в якому висловлюється жаль у зв'язку з присвоєнням Степану Бандері звання Героя України, вкотре продемонструвало сутність цієї штучної і нетривкої інституції. Про це заявила член політради ВО "Свобода", депутат Львівської обласної ради Ірина Фаріон.

"Це не що інше як логічна нахабна витівка космополітичних евродепутатів, що є не лише проявом брутальної зневаги до одвічних прагнень суверенности нашої Нації, але й до головного втілювача у життя цих ідей – Бандери. Европа завжди була послідовна у знищенні українського Духу: коли в Парижі та Роттердамі убивали Петлюру і Коновальця; коли руками Польщі чавили ЗУНР; коли зраджували неповносилу, уражену соціялізмом УНР, кидаючи її до рук людиноненависницької Москви; коли Росія виморювала Україну голодом, а тепер Европа віртуально підігрує Росії у газовому шантажі України...", - цитує політика прес-служба партії.

"Убитий Бандера надто промовисто виступає жорстким оскаржувачем такої спроституйованої поведінки надто старої Европи, аби вона могла згадати, що саме у націоналістичний спосіб творила свої національні держави на межі ХVIII – ХIХ століть. Тепер ці держави, попри устабільнені матеріяльні блага, нагадують струпи морально-духового виродження і вишуканого лицемірства", - підкреслила Фаріон.

Нагадаємо, раніше Європарламент висловив жаль з приводу рішення президента Віктора Ющенка присвоїти звання Героя України лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері, який "співпрацював з нацистським режимом", повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ