Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сихівському районі «перетрусили» інтерактивні клуби

Учора, 26 січня, відбувся рейд по інтерактивних клубах району. Представники адміністрації, правоохоронних органів та інших відповідних служб оглянули 9 клубів району. Проте, всі заклади були закриті, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, в Україні заборонений гральний бізнес та участь в азартних іграх.

«Гральний бізнес – це зло, яке сьогодні існує під виглядом «інтерактивних» комп’ютерних клубів. Сотні дітей та батьків стають заручниками цих клубів, несучи в них останні гроші. Як наслідок, ми на власні очі спостерігаємо розпад благополучних родин та деградацію талановитої молоді. Ми усі повинні вжити максимальних заходів, аби таких клубів у Львові не було», - вважає міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомили в управлінні економіки ЛМР, станом на 1 січня 2012 року у Львові функціонувало 55 інтерактивних закладів (інтернет-клубів, інтернет-кафе). Найбільша їх кількість зафіксована у Шевченківському (12), Франківському (12) та Залізничному (12) районах.

За інформацією відділу торгівлі та тендерних закупівель управління економіки ЛМР, у 2011 році представниками управління економіки Львівської міської ради спільно з представниками районних адміністрацій та правоохоронних органів проведено 194 рейди в інтерактивні клуби. Минулого року припинили діяльність 17 інтерактивних клубів та, за результатами виявлених порушень ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні», правоохоронними органами вилучено 208 одиниць техніки та порушено 12 кримінальних справ.

Довідка:

Заборона грального бізнесу діє в Україні з 15 травня 2009 року, після прийняття Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні».

В Україні зайняття гральним бізнесом карається штрафом від десяти до п'ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті ж дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття гральним бізнесом, караються обмеженням волі на строк до п'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ