Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ситуації з відставкою уряду Партія регіонів приречена на перемогу – Цибулько

Сьогоднішня атака Партії регіонів на уряд була здійснена не з політичних міркувань, а виходячи з економічної ситуації в країні. Таку думку в коментарі «Гал-info» висловив політолог Володимир Цибулько, коментуючи ситуацію, яка склалася у парламенті у зв’язку з імовірною відставкою уряду.
«Ця атака відрізняється від атаки минулого літа, тоді це був політичний маневр Партії регіонів, яка хотіла показати свою опозиційність, – каже Цибулько. – Сьогодні економічна ситуація у регіонах така, що якщо регіонали не зможуть змінити економіку і не переграють уряд, то будуть змушені вирішувати цілий комплекс проблем».
При цьому, найголовніша проблема, на думку політолога, полягає у тому, що головні донатори Партії регіонів пов’язані із системним бізнесом на Сході країни, а тому на сьогодні не можуть зберігати опозиційний статус.
«Регіонали» в нинішній ситуації приречені на перемогу, – вважає Цибулько. – І питання полягає не в слабкості Юлії Тимошенко, а вона справді слабка, бо не може запропонувати виходу із кризової ситуації».
На думку політолога, сьогодні Тимошенко може розіграти комбінацію, за сценарієм якої сама піде у відставку. Однак, цього не хочуть самі інвестори БЮТу, які вимагають повної перемоги Тимошенко. «Якщо уряд піде у відставку і це підтримають регіонали, то це дасть змогу Тимошенко вийти з честю з цієї ситуації, – каже Володимир Цибулько. – Якщо регіонали не підіграють Тимошенко, то її винесе з влади революційний натовп». І це, на думку політолога, стане для Тимошенко повним провалом її політичної діяльності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ