Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Табачника є свої погляди, переконання. Ми не маємо права за це людину лінчувати, – екс-нардеп Ігор Шурма

Ніхто не може заперечити, що він є інтелектуал і професіонал. Те, що він дозволяв собі певні судження, не означає, що його погляди будуть екстраполюватися на його вид діяльності. Я дуже добре знаю Дмитра Табачника – коли він виконує свої обов’язки, то демонструє в цьому професіоналізм і дуже мало політики. Про це «Гал-інфо» сьогодні, 16 березня, заявив екс-нардеп, директор департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради Ігор Шурма.

 

«Політичні дебати дуже часто відходять в бік після того, як людина починає займатися роботою. Якщо студенти піднімаються проти Табачника як проти політика, то він має право виловлюватися, а вони давати свої оцінки», – зазначив Ігор Шурма.

 

«Свого часу, 1998-1999 років. На Львівщині дуже багато лікарів брали участь в політичних процесах. Близько 20 медиків було в обласній раді. Вони всі належали до політичних сил, займалися і критикою, і різкими висловлюваннями. Достатньо було їм взяти в руки скальпель, стетоскоп, і вони починали бути лікарями, а їхні політичні вподобання відходили.

 

Мені висловлювання Табачника, що галичани – не українці і навіть руки не миють– не подобаються, але я памятаю, коли я займався політикою, мене львівські журналісти питали, що я роблю із своїми нігтями, оскільки вони в мене завжди чисті? Я руки часто мию, а в чому справа? За нашими спостереженнями, відповідали мені журналісти, в тих, в кого беремо інтервю, не у всіх нігті чисті.

 

Отож, проблема Табачника полягає в тому, що це дуже розумна людина – і з ним дуже важко вести дискусію. Навіть якщо Табачник в чомусь не правий, то опонуюча сторона має бути на відповідному рівні. Біда Табачника полягає в тому, що він з опонуючої сторони не зустрічав інтелектуально гідного противника. Люди є, можливо, і мудріші за нього, але на публічні дискусії вони не виходять. В Табачника є свої погляди, переконання. Ми не маємо права за це людину лінчувати», – зазначив Ігор Шурма.

 

На запитання, що висловлювання Табачника є розпалюванням національної ворожнечі Ігор Шурма сказав: «Нехай подадуть в суд. Що в нас мало депутатів? А де поділися Кендзьор, Янукович і вся братва з НРУ. Нехай подадуть на Табачника в суд, нехай виграють».

 

На інше ж запитання, чому Партія регіонів не подала на посаду міністра освіти та науки іншу, менш одіозну кандидатуру, Ігор Шурма відповів: «Проблема України полягає в тому, що жодна політична сила не здатна укомплектувати владу своїми кадрами. Те саме запитання можна було ставити після Помаранчевої революції, коли головами РДА призначали фотографів і директорів музеїв. Влада не ставить професіоналів, бо вважає, що свої люди є її найкращими представниками на тій чи іншій посаді. Фотографи і директори музеїв показали свою неспроможність, тому залишилися на узбіччі. Якщо Табачник буде допускати такі самі ляпсуси, як колись допускали «любі друзі», то і він, і Партія регіонів залишаться на узбіччі». 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ