Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У таблиці Менделєєва поповнення

Міжнародний союз теоретичної і прикладної хімії офіційно затвердив позначення елементів з номерами 110, 111 і 112. Про це повідомило видання «Лента», з посиланням на New Scientist.

Імена новим елементам - дармштадтій, рентгеній и коперницій (також поширений варіант коперникій) – було присвоєно ще в липні 2010 року. Разом з тим, тільки зараз закінчилося дотримання всіх формальностей, що пропонуються для додавання в таблицю Мендєлєєва нового елемента. Офіційні символи нових елементів Ds, Rg та Cn відповідно.

Крім того, йде процес присвоєння назв елементів 114 і 116. Цього місяця представники Міжнародного союзу теоретичної і прикладної хімії офіційно оголосять попередні варіанти імен для цих елементів, після чого у фахівців буде 5 місяців, щоб надати свої заперечення. Якщо заперечень не буде, то імена будуть затверджені. Після цього почнеться серія формальностей, яка завершиться офіційним прийняттям назв.

На даний момент варіанти назв обох елементів невідомі. Раніше з'являлася інформація, що їх планується назвати Флерова (на честь легендарного радянського фізика-ядерника Георгія Флерова) та Московії відповідно. Відкриття елементів було визнано лише в червні 2011 року.

lenta.ru

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ