Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У такому споряджені гасити пожежу нас би не пустили» – канадські рятувальники

Жовківський підрозділ львівського управління Міністерства з надзвичайних ситуацій приймав гостей. Канадські рятувальники приїхали в Україну як волонтери, щоб допомогти реформувати службу надзвичайних ситуацій.

Отож, канадці Кевін Роуле та Макензі Мандрузія приїхали у Жовкву в рамках Меморандуму про співпрацю щодо організації заходів цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад Львівщини.

Організатором візиту виступив Олексій Дегтяренко, заступник голови Громадської ради при ГУ ДСНС України і Львівській області.

Канадські рятувальники однією із умов візиту заявили потребу ознайомитись не лише з пожежно-рятувальними частинами великих міст, а скоріш, районів та невеликих містечок.

Відтак, рятівники-волонтери із Канади оглянули пожежно-технічне обладнання, спеціальний одяг пожежників та інше спорядження 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини, що у Жовкві.  

 Ігор Муравський, депутат Жовківської районної ради:

«Канадські волонтери були здивовані тим, наскільки застарілим є спорядження українських рятівників. Їх спитали: « Чи ви б пішли у вогонь в цьому бойовому одязі?». Вони відповіли, що їх би в такому просто не допустили до пожежно-рятувальної роботи.

Канадські гості натомість продемонстрували свій пожежний одяг. Як пропозицію. Чи підійшов би українським рятувальникам такий варіант? Ступінь  захисту запропонованого спорядження вразила українських рятувальників. Тож канадські рятувальники-волонтери надішлють комплекти саме такого спорядження в Україну. Жовківські пожежники мають шанс отримати кілька комплектів».

Андрій Вненеквич, начальник зміни 17 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Львівській області, депутат Жовківської міської ради:

«Кевін Роуле та Макензі Мандрузія розповідали про те, чим, окрім більш високого ступеня захисту спорядження та техніки, вирізняється канадська служба порятунку. Із важливого – це більш досконала система управління службою. У них навчання переважно проводяться практично, у нас – теоретично. Вони працюють по 12 годин на добу, ми по 24-и».

Жовківських рятівників цікавила роль профспілкових організацій у житті канадських колег. Як з’ясувалось, профспілкові організації відіграють одну із важливих ролей у їхній професійній діяльності. Канадські рятувальники запропонували колегам із Жовкви ініціювати підписання угоди про співпрацю між профспілковими організаціями рятівних служб України і Канади.

Також волонтери-рятувальники визначились із тим, яку саме допомогу вони можуть надати українським колегам. Це будуть шоломи, спецодяг, інвентар.  Допомога буде саме волонтерська – рятувальники Канади – рятувальникам України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ