Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У технопарку „Самбір” відкрили перший виробничий проект

Перший виробничий проект технопарку „Самбір” відкрили сьогодні, 11 вересня, у місті Самбір. Проект є першим дочірнім підприємством компанії „Iralco” (Ірландія)” в Україні. Фірма вироблятиме декоративні запчастини з алюмінієвого профілю до автомобілів „Ауді” та „Фольксваген”. На урочистому відкритті були присутні виконавчий директор компанії „Iralco” (Ірландія)” Ін Белфор, директор ТзОВ „„Iralco-Україна”, почесний акціонер „Iralco” (Ірландія)” Юрген Марль, міський голова Самбора Михайло Кіт, заступник голови ЛОДА Тарас Федак.

Роботу над проектом почали три роки тому, а починаючи з лютого цього року розпочали будівництво заводу у Самборі. Як зазначив директор ТзОВ „Iralco-Україна” Олександр Прокопчук, цей проект є на 100% інвестиційним. „Прямі інвестиції в проект становили близько 1 млн грн”, - зазначив Олександр Прокопчук.
Весь процес виробництва на заводі автоматизований. Сьогодні у виробництві задіяно 18 осіб, проте чисельність працівників планується збільшити до 30 осіб. Виготовлена продукція із заводу відправлятиметься до Німеччини.
Як зазначив у коментарі журналістам заступник голови Львівської ОДА Тарас Федак, це перший ірландський проект на Львівщині. „Нині у Львівській області працює 1115 підприємств з іноземними інвестиціями, проте ірландський капітал на Львівщині з’явився вперше”, - сказав Тарас Федак.
Заступник голови ЛОДА повідомив також, що місцева влада Самбора для техпарку виділила 14 га землі. „На цій території планують реалізувати ще декілька виробничих і наукових проектів”, - сказав Тарас Федак.
Компанія „Iralco” (Ірландія)” створена у 1964 році. Її засновником є німець Франц Поль. На сьогодні у компанії працює 370 людей.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ