Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У трускавецькій школі №3 у класах холодно

На понеділковій (23 січня) нараді міського голови Трускавця з керівниками виконавчих структур було повідомлено, що в міській школі № 3 температура повітря у класах становить 16-17 градусів – це менше, ніж вимагають санітарно-епідеміологічні норми. В інших школах - № 1 і № 2 – тепло. Про це повідомили у Трускавецькій міській раді.

Як пояснив директор КП «Трускавецьтепло» Руслан Крамар, причина низької температури в тому, що літом в екстремальному порядку довелося підключати цю школу до котельні на вул. Івасюка, оскільки санаторій «Карпати» (власник котельні, яка обігрівала школу у минулі роки) в односторонньому порядку через суд розірвав угоду про теплопостачання школи № 3, лікарні і п’яти житлових будинків.

Крім того, коштів на реконструкцію тепломережі цієї школи вже багато років не виділялося. Відтак, інженерні мережі зашлаковані і зношені, потребують значних капіталовкладень.

І третя причина в тому, що керівництво школи, вдаючись до невиправданої економії, самовільно перекрило теплопостачання на канікули, тому у перший день така велика споруда прогрітися не могла. Наразі ситуація покращується.

Під час наради міський голова Руслан Козир, коментуючи ситуацію, сказав, що єдиний вихід – це встановлення автономного опалення для цієї школи і дитячого садочку, що поруч.

Цілком можливо, що літом за кредитні кошти котельню буде встановлено, а кредит погашатиметься за рахунок економії коштів за тепло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ