Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Трускавці пройшов фольклорний огляд-конкурс «Ой, радуйся, земле…»

13 січня у Трускавці відбувся традиційний обласний огляд-конкурс українського зимового фольклору «Ой, радуйся, земле…». Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Цьогоріч участь в огляді-конкурсі,  який проводять з метою популяризації народної творчості та привернення уваги до українських традицій святкування свят зимового циклу, взяло сімнадцять народних аматорських художніх колективів з різних районів Львівщини. Вертепи та гурти спочатку пройшли з колядою центральною частиною міста, а потім виступили у місцевому Палаці культури.

I місце і звання лауреата здобув Народний аматорський фольклорний колектив «Криниченька» з міста Броди, II місце і звання лауреата – Народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Бойківські переспіви» з Турки, III місце і звання лауреата здобули Народний аматорський фольклорний колектив «Берегиня» зі села Звенигород Пустомитівського району і Народний аматорський вокальний ансамбль народної пісні «Дзвінка криниця» з села Бортятина Мостиського району.

Усіх учасників огляду-конкурсу нагородили дипломами, а переможців – цінними подарунками від міського голови Трускавця.

Захід пройшов за сприяння управління культури департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини, культурних цінностей, національностей і релігій облдержадміністрації, Трускавецької міської ради, Львівського державного обласного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи та ЗАТ «Трускавецькурорт».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ