Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Трускавці відбудеться II-й Міжнародний кінофестиваль «Корона Карпат»

Другий Міжнародний кінофестиваль телевізійних фільмів «Корона Карпат» триватиме у Трускавці з 12 по 17 листопада. Впродовж цього часу глядачі зможуть переглянути новинки кінематографу і визнану кінокласику.

Конкурсна програма ігрових фільмів налічує 15 стрічок. Фільм, який відкриватиме фестиваль -  австрійська стрічка «Поруч з моїм братом» - є дебютом в повному метрі молодого режисера Маркуса Енгельмаєра. Він розповідає про братів-близнюків, які живуть потаємним життям, приховуючи від оточуючих, що їх є двоє. Глядачі стануть свідками того, як розвиваються стосунки між братами та їхнім батьком, який робить вигляд, що одного із хлопців не існує. Режисер фільму і знімальна група будуть гостями «Корони Карпат».

Український кінематограф представлений драмою «Платон Ангел» режисера Івана Войтюка, знятою за мотивами п’єси Олекси Коломійця «Дикий ангел». Окрім Богдана Ступки ролі у фільмі виконують Ірина Дорошенко, Остап Ступка, Наталя Доля, інші чудові актори. Заслуговує на увагу глядачів фетивалю російський фільм «Не скажу». Це класична мелодрама з драматичним сюжетом, дебют в повному метрі петербурзького актора, сценариста і режисера Ігоря Копилова. У картині пару, кохання якої руйнується, зіграли Єлизавета Боярська та Максим Матвєєв. До стрічок, які мають усі шанси вибороти звання кращих на фестивалі, належать також дві роботи, зняті у копродукції Аргентини-Іспанії: «Китайська казка» (реж.Себастьян Боренштейн), яка вирізняється оригінальним сюжет, та «Молитва провидця» Гонсало Калзади, яку на фестивалі представлятиме продюсер фільму Антоніо Соле, відомий іспанський режисер, сценарист, автор кліпів таких мегазірок як Шкіра та Енріке Іглесіас. 

У документальному кіно відбірковий тур цього конкурсу подолали два українських фільми: «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941 р.» режисера Тараса Химича та «Дерев’яні храми України. Закарпаття» Юрія Криливця.

Метою створення цього фестивалю є прагнення підняти професійний та культурний рівень телевізійного процесу, сприяти якісному виробництву телепродукту на основі духовно-моральних та патріотичних цінностей.

Vip гостем фестивалю буде італійський актор Франко Неро, який належить до числа небагатьох акторів із західних країн, що мали право брати участь у різних престижних кінопроектах колишніх комуністичних країн. Неро зіграв у фільмах Сергія Бондарчука "Мехіко у вогні" і "днів 10, які потрясли світ" а також у сербській національно-епічному фільмі "Чорний яструб" (герой Страхінья Бановічи) та інших.

koronakarpat.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ