Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У центральній частині Львова викрили фіктивний обмінник: там ошукали чоловіка на $19 тис.

29 листопада до поліції надійшло повідомлення від львів’янина про те, що в одному із обмінних пунктів Львова на вулиці Під Дубом касирка взяла у нього гроші для обміну і зникла разом з ними.
фото - пресслужба Нацполіції

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

На місце події негайно виїхали оперативники Управління карного розшуку поліції Львівщини, а також слідчо-оперативна група та оперативники кримінальної поліції Львівського районного управління поліції №1. Як встановили правоохоронці, потерпілий передав для обміну кошти сумою 19 тисяч доларів США. Касирка взяла гроші та вийшла з ними через задній вихід. 

Також було встановлено, що до скоєння злочину причетна 37-річна мешканка Києва. Зловмисниця разом із спільниками заздалегідь орендували та облаштували фіктивний обмінний пункт з імітаційними засобами - таблицею із курсом валют, апаратом для перерахунку грошей, фальшивими грошовими коштами для створення видимості здійснення послуг обміну валют. 

Касирка користувалася перукою чорного кольору та використовувала підроблені документи. З метою пошуку потенційної жертви зловмисниця подавала онлайн-оголошення про обмін великої суми іноземної валюти, пропонуючи занижений курс.

Після оперативно-розшукових заходів та вивчення відео з камер спостереження системи «Безпечна Львівщина» поліцейські встановили помешкання, яке зловмисниця орендувала у Львові, та транспорт, яким пересувалася. 6 грудня під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання у Києві правоохоронці виявили та вилучили речові докази її протиправної діяльності.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі терміном від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події та причетних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ