Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центральній дитячій бібліотеці Львова відкрито інтернет-центр «П@вутинка»

27 квітня відбулося відкриття інтернет-центру «П@вутинка» у центральній дитячій бібліотеці Львова на вулиці Окуневського. Це стало можливим завдяки перемозі бібліотеки в конкурсі «Інтернет для читачів, публічних бібліотек (LEAP)» Посольсьва США в Україні. За умовами гранту бібліотека отримала кошти на придбання п’яти комп’ютерів, програмного забезпечення, оплати доступу в Інтернет та навчання користувачів.
Всі користувачі центральної дитячої бібліотеки зможуть вільно користуватись інтернет-центром, особлива увага приділяється неповносправним дітям і дітям з малозабезпечених сімей, зокрема у інтернет-центрі «П@вутинка» створено умови для роботи користувачів з обмеженням руху. Приміщення Центральної дитячої бібліотеки єдине у місті обладнане пандусом для в’їзду інвалідних візків.
Центральна дитяча бібліотека єдина в Україні з 13 бібліотек, яка отримала грант у 2006 році. Проект „Інтернет для читачів публічних бібліотек (LEAP)» розрахований на два роки, передбачається також навчання бібліотечних працівників щодо сучасних вимог для надання цієї нової для українських книгозбірень послуги. З 2001 року програмою було відкрито інтернет-центри у 105 бібліотеках України.
Як повідомила «Гал-info» начальник управління культури ЛМР Віра Покотицька, це вже не перший інтернет-центр. У Центральній дитячій бібліотеці був інтернет-центр, який складався з трьох комп’ютерів, закуплених на кошти ЛМР, окрім того є інтернет-центр у Центральній бібліотеці для дорослих, попереду відкриття інтернет-центру у кожній бібліотеці. Поки що для цього шукають меценатів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ