Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У центрі Львова 407 бандуристів одночасно виконали твори на поезію Тараса Шевченка

В центрі міста біля пам’ятника Кобзарю було встановлено національний рекорд бандуристами, котрі виконали твори, покладені на поезію Т. Шевченка. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

"Заповіт" та "Реве та стогне…" одночасно виконали 407 бандуристів та бандуристок, а це понад 30 колективів бандуристів з усієї Львівщини та Львова. До виконання творів долучились солісти Назар Савко, Назар Лозинський та Петро Радейко, а також хорова капела "Дударик". Партитури для проекту написав відомий український композитор Іван Небесний.

Урочистості розпочали з пошанування Тараса Шевченка квітами. До покладання квітів долучились влада міста та області, представники різних громадських організацій, культурні діячі тощо. Участь у заходах взяв також міський голова Львова Андрій Садовий.

Встановлення національного рекорду бандуристами, що виконували твори, покладені на поезію Т. Шевченка, відбулось на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку. Творчість Тараса Шевченка асоціюється з бандурою. Тому для відзначення такої дати — 205-ї річниці від дня народження, організатори зібрали бандуристів з усієї області — 407 кобзарів біля пам’ятника Шевченку у Львові одночасно виконали твори, покладені на поезію Тараса Григоровича. Музиканти дуже різні — від учнів молодших класів мистецьких шкіл до капели бандуристів "Карпати".

Це культурно-мистецьке дійство увійшло у "Книгу рекордів України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ