Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У центрі Львова заборонили змінювати вікна й двері без погодження з управлінням охорони історичного середовища

Для захисту історичного середовища міста Львова управління охорони історичного середовища розробило проект рішення, яке буде винесено на розгляд і затвердження виконавчим комітетом Львівської міської ради. Цим проектом забороняється змінювати та встановлювати вікна й двері у фасадах будинків, які розташовані в межах історико-культурного заповідника та історичного ареалу Львова, без погодження проектної документації з управлінням та районними адміністраціями. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
Районні адміністрації також проводитимуть перевірку на своїх територіях для виявлення та усунення самовільних змін, здійснених без дотримання вимог пам’ятко-охоронного законодавства.
У будинках, які не є пам’ятками архітектури, також потрібно дотримуватись принципів збереження традиційного характеру середовища нашого міста: у межах державного історико-архітектурного заповідника документацію потрібно буде погоджувати з управлінням охорони історичного середовища, а в межах історичного ареалу – з районними адміністраціями.
Згідно з цим проектом рішення, комунальні підприємства, які обслуговують житловий фонд, контролюватимуть за дотриманням порядку змін у межах їхньої території.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ